استوری همونطور که از اسمش هم پیدا است، به قصه و قصهسرایی مربوط میشه. حالا اینکه قصه گفتن چطور باعث پیشرفت کسب و کارتون میشه؛ سوالیه که جوابش پیشِ ماست. غرق کردن مخاطب در دریای قصهها و ایدههای جذاب، باعث ایجاد درگیری ذهنی میشه و این درگیری ذهنی مخاطب دقیقا همون چیزیه که یک کسب و کار موفق بهش احتیاج داره. به علاوه، استفاده از تکنیک استوری مارکتینگ باعث ارتباط دوستانه با مخاطب میشه که بدون شک نتیجه خوبی رو به همراه داره. در ادامه میخوایم شما رو بیشتر با استوری مارکتینگ اینستاگرام و روش های جذب مخاطب به وسیله اون آشنا کنیم. اما قبل از هرچیزی بهتره که تعریف کاملتری از استوری مارکتینگ داشته باشیم.
استوری مارکتینگ چیست؟
این تکنیک که کسب و کارهای موفق به وفور از اون در اینستاگرام استفاده میکنند. در واقع میگه نباید لقمه آماده رو به مشتری داد! مثلا اگه قصد فروش یک کالا رو دارید، برای تبلیغ اون کالا سناریو بنویسید و در قالب استوریهای متعدد اون رو به اشتراک بگذارید. با این تکنیک، تبلیغات شما به صورت داستانی و سلسلهای به مشتری القا میشه و قطعا تاثیر مثبتی خواهد داشت. حالا که به خوبی با مفهوم استوری مارکتینگ آشنا شدید بهتره بریم سراغ روشهایی که میتونه باعث ارتقا این تکنیک مهم بشه.
قصهسرایی در استوری اینستاگرام
قصه سرایی یا همون استوری تلینگ یک استراتژی مطمئن در اینستاگرام برای جذب مخاطب به شمار میاد که به یک ذهن خلاق احتیاج داره. بسیاری از افراد در بازاریابی خوب عمل میکنند اما خلاقیت استفاده از استراتژی قصه سرایی در استوری اینستاگرام رو ندارند و در استوری مارکتینگ اینستاگرام به پای رقبا نمیرسند. بیشتر بازاریابهای محتوا چیزی از داستاننویسی نمیدونن و همین موضوع باعث میشه تا یک جای کار همیشه لنگ بزنه. پس باید کار رو به کاردان سپرد. حواستون باشه که بعضی از وبلاگنویسها و بازاریابها ادعا میکنند که توانایی قصه سرایی اینستاگرام رو دارن اما کمتر کسی موفق به نوشتن سناریوهای جذاب اینستاگرام میشه.
اهمیت استوری در بازاریابی و افزایش فروش
گاهی اوقات تولید محتوا در استوری، بیشتر از فرمتهای دیگه میتونه بازدهی داشته باشه. پستها حالت رسمی بیشتری دارن اما در استوری صمیمیت بیشتره و جذب مخاطب بهتری داره. همین عامل باعث میشه که فروش بیشتری داشته باشین. اما یادتون باشه که استوریها باید هدفمند باشند و در اونها از تکنیک استوری مارکتینگ هم استفاده بشه. بهتره که از یک قالب رنگی مشخص برای اشتراکگذاری استوریها استفاده کنید. به روانشناسی رنگها توجه کنید و حواستون باشه که رنگهای استفاده شده با موضوع کسب و کار شما هماهنگی لازم رو داشته باشه. نکته دیگه این که با توجه به الگوریتم اینستاگرام، پستهایی که کمتر با مشتری در تعامل هستن، بعد از مدتی نمایش داده نمیشن اما در استوری این موضوع کمتر به چشم میخوره.
3 مرحله اصلی استوری مارکتینگ
قبل از اینکه بریم سراغ اجرای این تکنیک، بهتره بدونید که استوری مارکتینگ مراحلی داره که اون مراحل باید به ترتیب انجام بشه.
1- شفافسازی کنید.
هر نوع کسب و کاری که دارین، بهتره مخاطب بدونه که چه تایمی از شبانه روز استوری میذارید و هدف شما از این استوری چیه. تولید محتوا شفاف اعتماد مخاطب رو بیشتر جلب میکنه.
2- ایدههای جذاب برای قصه
هر سناریو و داستانی نمیتونه به خوبی تیر رو به هدف بزنه. پس قبل از نوشتن سناریو، سلیقه مخاطب رو بشناسید. به شخصیت پردازی داستان توجه کنید و یک سناریو نزدیک به واقعیت بنویسید. حتی میتونید داستان کسب و کار خودتون رو هم بیان کنید تا مخاطب، بیشتر شما رو بشناسه.
3- بازاریابی
استوری مارکتینگ رو میشه به پرندهای تشبیه کرد که دو تا بال داره. یکی از اون بالها قطعا بازاریابیه و دیگری خلاقیت. هیچکدوم به تنهایی کافی نیستن. پس باید از فنون بازاریابی هم در این زمینه استفاده کرد. مثلا اینکه چه نوع قصه سرایی در اینستاگرام میتونه منجر به فروش محصول و سود بشه.
حوصله سر بر نباشید!
یکی از مهمترین هدفها در استوری مارکتینگ ایجاد حس کنجکاوی در مخاطبه که باعث میشه شما رو دنبال کنه تا به پاسخش برسه. باید جوری عمل کنید که اگر مدتی استوری نذاشتید، مخاطب دلش برای استوریهای شما تنگ بشه! حوصله سر بر بودن استوریها باعث افت پیج و کاهش فالورها میشه. قصه سرایی اینستاگرام باید طوری باشه که مخاطب تا آخرین استوری و انتهای داستان، شما رو دنبال کنه.
صمیمیت بیجا در استوری مارکتینگ ممنوع!
هرچیزی رو در استوری به اشتراک نذارید. جزئیات مسائل شخصی شما برای مخاطب جذاب نیست و حتی اگه جذاب هم باشه اصلا حالت حرفهای نداره. از اونجایی که استوری تلینگ یا همون قصه سرایی در اینستاگرام قابلیت صمیمی شدن با مخاطب رو داره. بهتره که ارزش کار خودتون رو پایین نیارید و مرزهای صمیمیت رو حفظ کنید. با اینکه هدف اصلی این تکنیک جذب مخاطب و صمیمیت با اون هست، اما میانگرا بودن حرف اول رو میزنه.
به هیچ وجه از تصاویر فیک استفاده نکنید!
استفاده از تصویرهای فیک میتونه باعث تخریب اعتماد مخاطب بشه. به طور کلی تولید محتوا بصری اگه به واقعیت کسب و کار شما در اینستاگرام نزدیک نباشه، نه تنها نتیجه خوبی نداره بلکه باعث ریزش مخاطب هم میشه. حتی پیشنهاد میکنیم از عکسهای پینترست هم استفاده نکنید بهتره عکاسی پیج رو به دستِ کسی بسپارید که در این کار مهارت داره. اگه هنوز ایدهای برای تولید محتوا در اینستاگرام ندارید، روی چگونه در اینستاگرام تولید محتوا کنیم کلیک کنید. تا این مشکل هم برطرف بشه.
مقالات مرتبط : چطور تجربه خرید آنلاین بهتری داشته باشیم؟استفاده از عناوین جذاب در استوری مارکتینگ
قصه سرایی در اینستاگرام به تنهایی جواب نمیده. نباید عناوین جذاب رو فراموش کرد. شما در چند ثانیه اول وقت دارید تا مخاطب رو به دام بندازید. پس کلمات وسوسهانگیز و جذاب در عنوانها میتونن قلاب خوبی باشن تا یک انگیزه درونی برای دنبال کردن ادامه استوری در مخاطب ایجاد بشه. قبل از اشتراکگذاری سناریو اصلی، عنوان مناسب رو بنویسید و به وسیله اون افراد رو به خوندن قصه سرایی در اینستاگرام تشویق کنید.
استفاده از نظرسنجی در قالب استوری
نظرسنجی یکی از روشهاییه که میتونه تعامل شما رو با مخاطب بیشتر کنه. مثلا میشه درباره قصههایی که در قالب استوری روایت میکنید یک نظرسنجی برگزار بشه. حتی برای شناختن بهتر سلیقه مخاطب، میشه از نظرسنجی برای محصولات مختلف هم استفاده کرد.
جایگاه استیکرها در استوری مارکتینگ
استفاده از استیکر در استوریها میتونه یکنواختی اونها رو از بین ببره. استیکرهای مختلف باتوجه به کاربردی که دارن میتونن باعث افزایش تعامل مخاطب با شما هم بشن به طوری که با وجود استیکرهای مختلف در استوری وادار به پاسخ دادن به استوری بشن.
استودیو کوکی
دیگه همه چی تمومه! با خوندن این مطالب شما تقریبا همه چیز رو درباره استوری مارکتینگ میدونین. اما آیا دونستن همه چیز به صورت تئوری میتونه کافی باشه؟ آژانس دیجیتال مارکتینگ کوکی، شیرینی کسب و کارِ شما است. و میتونه دنیای سنتی کسب و کار رو به دنیای دیجیتال تبدیل کنه. یادتون باشه که تکنولوژی روز به روز در حال پیشرفته و با اکتفا به کسب و کارهای سنتی فقط درجا میزنید. برای گرفتن مشاوره رایگان از تیمِ کوکی کافیه اینجا کلیک کنید.
من یک پیج انلاین شاپ در اینستاگرام دارم .دقیقا فروش اصلیم با استفاده از همین تکنیک استوری مارکتینگ هست، فقط باید محصولتون رو خوب بشناسید و تمرکز کنید به نیاز هایی که محصول شما از مشتریتون بر طرف میکنه